Chrupiące kukurydziano-serowe kuleczki z winogronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wyraziste, mocno serowe kulki z winogronową niespodzianką, obtoczone płatkami kukurydzianymi i podane z plastrem świeżego ogórka to świetny pomysł na podanie płatków kukurydzianych w nowatorskiej odsłonie. Chrupiące płatki ze złocistej kukurydzy są źródłem fosforu, nie zawierają sztucznych barwników i zdecydowanie są przykładem śniadania „blisko natury”.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 150g płatków kukurydzianych klasycznych
    20 dużych kulek jasnego winogrona
    300g serka śmietankowego
    100g serka pleśniowego
    1 pęczek szczypiorku
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    1 zielony ogórek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wina Przystawki Przekąski

Chrupiące kukurydziano-serowe kuleczki z winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiące kukurydziano-serowe  kuleczki z winogronem 1. Kulki winogrona umyć, a płatki kukurydziane lekko pokruszyć.
  • Chrupiące kukurydziano-serowe  kuleczki z winogronem 2. Serek śmietankowy i pleśniowy rozgnieść widelcem. Następnie dodać jogurt naturalny, drobno posiekany szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Ogórek umyć i za pomocą obieraczki pokroić wzdłuż na plasterki, następnie nadziać na wykałaczki.
  • Chrupiące kukurydziano-serowe  kuleczki z winogronem 4. Gotowym serkiem oblepić każdą kulkę winogrona a następnie obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Gotową kukurydziano-serową kulkę nadziać na wykałaczkę z plasterkiem ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Winogrona Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować