Chrupiące krokiety.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Świetnie nadają się do mrożenia. Wystarczy zamrożone wyjąć na talerz na noc do lodówki. Na drugi dzień panierować w jajku i tartej bułce. Usmażyć.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto: 1/2 kg mąki, 2 jaja, 2 łyżki oleju, 1 szklanka mleka, 1 szklanka wody, szczypta soli, szczypta pieprzu, szczypta papryki ostrej.
    Farsz: 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 15 dkg startego żółtego sera - np salami, sól i pieprz do smaku, 2 łyżki masła.
    Panierka: 3 jaja , bułka tarta.
    Olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiące krokiety. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto i usmażyć na patelni cienkie naleśniki.
  • 2. Cebulę zeszklić na maśle i dodać bardzo drobno pokrojone pieczarki. Dusić na małym ogniu, doprawić do smaku. Farsz powinien być ostry w smaku. Do przestudzonego dodać starty ser. Dokładnie wymieszać całość.
  • 3. Każdy naleśnik nałożyć przestudzonym farszem i złożyć.
  • 4. Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor. Podawać na gorąco.

Porady

Pieczarki można zastąpić grzybami leśnymi. do farszu można dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mrożonki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować