CHRUPIĄCE KOTLECIKI Z JAJEK

5 (141 ocen)

  • 30 min

Chrupiące , delikatne kotleciki. Smaczne z dodatkiem surówek. Doskonałe dla dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    10 jajek
    1 cebula
    1 mała bułka
    1/2 szklanki ciepłego mleka
    1 łyżka masła
    bułka tarta
    sól, pieprz
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiące kotleciki z  jajek 1. 9 jajek ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Pokroić w drobną
    kostkę, wrzucić do miski. Cebulę posiekać w kosteczkę i lekko
    zrumienić na maśle. Gdy ostygnie dodać do jajek. Bułkę namoczyć w
    mleku. Odciśniętą włożyć do miski i wbić surowe jajko. Przyprawić
    solą i pieprzem. Dosypać ok.4 łyżek bułki tartej. Wszystkie
    składniki
    dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować