Chrupiące koszyczki z sałatką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne.proste i w sam raz dla gości

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 pęczka selera naciowego
    pierś z kurczaka
    pomidor
    ogórek konserwowy
    kukurydza konserwowa
    2 łyżki majonezu
    sól,pieprz
    1/2 paczki chleba tostowego

Chrupiące koszyczki z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba tostowego włóż delikatnie do filiżanek lekko wysmarowanych tłuszczem i opiekaj w piekarniku w temp.180"c.
  • 2. Pierś z kurczaka ugotuj w osolonej wodzie,przestudz,a następnie pokrój ją na małe kawałki.
  • 3. Seler naciowy starannie oczyść,osusz i pokrój na plasterki.Pomidor,ogórek pokrój w kosteczkę dodaj kukurydze,przyprawy i majonez.Wszystko razem wymieszaj i nakładaj do koszyczków z chleba,podawaj od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy