Chrupiące gofry z jagodami

4.5 (193 ocen)

  • 15 min

Nietypowe gofry, pieczone razem z jagodami. Ciasto jest dość gęste, po upieczeniu są miękkie ale w czasie stygnięcia stają się sztywne i chrupiące, czyli odwrotnie niż w tradycyjnych gofrach :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki masła (120 g)
    3/4 szklanki cukru
    1 jajko
    1 1/4 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki jagód
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Chrupiące gofry z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić, ostudzić. Dodać cukier, jajko,mąkę, sodę i mleko, zmiksować. Dodać jagody, wymieszać łyżką. Ciasto jest dość gęste.Piec gofry. Po wyjęciu są miękkie ale w miarę stygnięcia stają się chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować