" Chrupiące gofry na ostro "

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne , chrupiące gofry z pizzowymi dodatkami.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    - mąka - 1 szklanka
    - jajko - 1 szt.
    - mleko - ok. 0,5 szklanki
    - olej - 1 łyżka
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - sól - szczypta
    - chili - 1 szczypta
    - salami - 100 g

    - papryka czerwona - 1 szt.

    - kukurydza - 50 g
    ser żółty - 100 g
    - natka pietruszki - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Dania główne Pizza

" chrupiące gofry na ostro " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gofry 1. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, chili i olej przekładamy do miski i dokładnie mieszamy.

    W drugiej misce mieszamy mleko z jajkiem.

    Łączymy składniki suche z mokrymi.

    Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę.

    Salami kroimy.

    Natkę pietruszki drobno siekamy.

    Kukurydzę odsączamy z zalewy.

    Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.

    Wszystkie warzywa, ser i salami dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.

    Gofrownicę rozgrzewamy maxymalnie!
    ( pamiętajmy , że jakośc gofrów w dużym stopniu zależy od jakości gofrownicy! ).

    Ciasto wylewamy porcjami i smażymy ok. 8-10 minut.

    Ok. 2 minutki przed końcem smażenia gofrownicę uchylamy na kilka sekund!

    Przed każdym kolejnym gofrem urządzenie spowrotem nagrzewamy do maxymalnej temperatury!

    Podajemy gorące np. z ketchupem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować