DO PODANIA:
- dowolne owoce
- bita śmietana
- sos czekoladowy
- cukier puder
Sposób przygotowania przepisu:
Chrupiące gofry
1.
Rozgrzać gofrownice.
2.
Do naczynia wyspać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia, żółtka, maślankę, mleko, masło, cukier, sól, aromat waniliowy. Zmiksować do uzyskania bardzo gładkiej masy.
3.
W drugiej misce ubić białka na sztywną pianę. Pianę dodać do zmiksowanego ciasta, BARDZO DELIKATNIE wymieszać, by piana nie opadła (jeśli opadnie, zniszczą się pęcherzyki powietrza
i gofry nie urosną).
4.
Piec około 3-4 minuty na rozgrzanej gofrownicy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze