chrupiące gofry

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

z przepisu wychodzi ok 12 gofrów

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1/3 szklanki cukru
    1/3 szklanki oleju
    350 ml wody
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szkl mąki pszennej

Chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie wlewamy olej, wodę, wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę, znowu miksujemy, aż składniki się połączą.
  • 2. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy tłuszczem najlepiej za pomocą pędzelka, nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy gofry na rumiano.
  • 3. Po upieczeniu układamy gofry na kratce, aby wystygły, nie należy układać gofrów na talerzu bo zmiękną.
  • 4. Podajemy gofry z ulubionymi dodatkami...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy