Chrupiące ciastka amarantusowe bez mąki i cukru

4.51 (194 ocen)

  • 25 min

Idealne rozwiązanie dla osób, które mają ochotę na coś słodkiego, a unikają cukru i mąki! Chrupiące ciasteczka z dodatkiem orzechów, daktyli i żurawiny.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na około 24 ciasteczka:
    1,5 szklanki amarantusa ekspandowanego
    0,5 szklanki wiórek kokosowych
    70g daktyli
    2 łyżki słonecznika
    garść posiekanych orzechów włoskich (lub innych dowolnych)
    garść suszonej żurawiny
    1 duży, dojrzały banan
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Chrupiące ciastka amarantusowe bez mąki i cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle namocz we wrzątku przez około 10 minut, a następnie pokrój w drobne kawałki.
  • 2. Banana zgnieć widelcem.
  • 3. Wymieszaj wszystkie składniki.
  • 4. Uformuj ciasteczka i następnie piecz je w temperaturze 180°C przez ok. 15-18 minut. W połowie pieczenia obróć na drugą stronę.

Porady

Jeśli szukasz mniej słodkiej wersji to wystarczy nie dodawać daktyli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amarantus Banany Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować