Chrupiące ciasteczka kokosowe

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne, słodkie, idealne do kawy

  • 25 min

Składniki:

  • 3 białka
    0,5 szklanki cukru
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    100g wiórków kokosowych
    1/4 kostki masła

Chrupiące ciasteczka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka przed upieczeniem 1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni Celsjusza, góra dół.
    Masło należy rozpuścić i dodać do niego wiórki kokosowe. W osobnej misce ubić na sztywno białka, partiami dodawać cukier oraz mąkę ziemniaczaną wciąż ubijając. Kiedy białka będą już szkliste i dobrze ubite należy dodać wiórki z masłem i delikatnie wymieszać.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta- najlepiej żeby były dość płaskie, niezbyt blisko siebie.
    Piec przez 15 minut, aż będą złociste

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy