chrupiące bułki pszenno-grahamkowe z czarnuszką

0 (0 ocen)

bułki mają chrupiącą skórkę i również smakują na drugi dzień.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • drożdże 30 gram, woda ciepła 350 ml, cukier 1 łyżeczka, sól morska 1 łyżeczka, mąka pszenna typ 500 3 szklanki czubate, mąka pszenna typ 1850 1 szklanka czubata, olej rzepakowy 4 łyżki, czarnuszka Royal Brand - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Chrupiące bułki pszenno-grahamkowe z czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. do misy robota wkruszyć drożdże, wlać ciepłą wodę, wsypać cukier i hakiem zamieszać, zostawić na 15 minut - wsypać obie mąki, sól, wlać olej
  • etap 2. wyrabiać na najwyższym zakresie przeznaczonym dla haka 12 minut aż ciasto będzie zwarte i odklejone od misy
  • etap 3. ciasto zostawić w misie przykryte talerzem do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny
  • etap 4. wyrośnięta ciasto zwilżonymi dłońmi w ciepłej wodzie krótko wyrobić i uformować 6 większych bułek, nożem naciąć na krzyż, posmarować ciepłą wodą i posypać czarnuszką tyle, ile lubisz
  • etap 5. piec w 200 C 30 minut, grzanie góra/dół, następnie zmienić na teromoobieg, 170 C i piec 12 minut, bułki wystudzić na kratce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Czarnuszka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować