Chrupiące bułeczki zapiekane z tuńczykiem

  • wyświetlono: 294 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Chrupiące bułeczki z tuńczykiem zapiekane w piekarniku. Z plasterkiem ogórka kiszonego. Na szybka kolację.

  • 3 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

3 bułki grahamki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mała cebula
1 łyżka kukurydzy
1/4 papryki czerwonej
4 suszone pomidory
6 plasterków sera żółtego
ogórek kiszony
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka masła
sól wg uznania
pieprz uznania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Chrupiące bułeczki zapiekane z tuńczykiem

  • 1. Bułki przekroić i posmarować masłem, do miski włożyć: tuńczyka (należy go odcedzić), kukurydzę, pokrojoną cebulę, pomidory suszone i paprykę dodać majonez, musztardę i przyprawy wymieszać. Rozłożyć na połowach bułeczek, na górę położyć po plasterku sera i włożyć do piekarnika 180 stopni na 8 minut po wyjęciu ułożyć plastry kiszonego ogórka. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bułeczki kolacja tuńczyk
 

Komentarze

Podobne przepisy

Oszukane mini ,,udka’’ z tuńczykiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Oszukane mini ,,udka’’ z tuńczykiem

Łatwa w przygotowaniu, smaczna...

Chrupiące kukurydziano-serowe  kuleczki z winogronem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Chrupiące kukurydziano-serowe kuleczki z...

Wyraziste, mocno serowe kulki z...

Łososiowe cygaretki z ziołami i chrupiącymi orzechami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Łososiowe cygaretki z ziołami i chrupiącymi...

Cygaretki z łososia nadziewane...

bułki

Dodane przez: Aninka88

Drożdżowe bułeczki z parówkami

To propozycja na ciepłą kolację...

Kanapka ogórkowa z tuńczykiem

Dodane przez: Gregorhspeed

Kanapka ogórkowa z tuńczykiem

Alternatywa dla tradycyjnych kanapek...

Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Dodane przez: czarrna

Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Wytrawne babeczki :)