Chrupiące bułeczki zapiekane z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiące bułeczki z tuńczykiem zapiekane w piekarniku. Z plasterkiem ogórka kiszonego. Na szybka kolację.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 bułki grahamki
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 mała cebula
    1 łyżka kukurydzy
    1/4 papryki czerwonej
    4 suszone pomidory
    6 plasterków sera żółtego
    ogórek kiszony
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka masła
    sól wg uznania
    pieprz uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Chrupiące bułeczki zapiekane z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekroić i posmarować masłem, do miski włożyć: tuńczyka (należy go odcedzić), kukurydzę, pokrojoną cebulę, pomidory suszone i paprykę dodać majonez, musztardę i przyprawy wymieszać. Rozłożyć na połowach bułeczek, na górę położyć po plasterku sera i włożyć do piekarnika 180 stopni na 8 minut po wyjęciu ułożyć plastry kiszonego ogórka. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować