Bułka kajzerka 4 szt.
Jajka 2 szt.
Bułka tarta do panierki
Olej do smażenia
Składniki na farsz:
Pasztet 40 dag
Pieczarki świeże 20 dag
Cebula biała 2 szt.
Sól i pieprz do smaku.
Chrupiące bułeczki z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekroić na pół i usunąć środki i je odłożyć. Cebulę, pieczarki oczyścić, posiekać i przysmażyć na tłuszczu. Następnie ostudzić, wymieszać z pasztetem i odłożonymi środkami z bułek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Gotowym farszem nadziewać połówki bułeczek, maczać w rozmącony jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju (jak pączki) z każdej strony. Podawać najlepiej z czerwonym barszczem. SMACZNEGO.
Komentarze