Chrupiące bułeczki z pasztetem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z czerwonym barszczykiem smakują wybornie.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bułka kajzerka 4 szt.
    Jajka 2 szt.
    Bułka tarta do panierki
    Olej do smażenia
    Składniki na farsz:
    Pasztet 40 dag
    Pieczarki świeże 20 dag
    Cebula biała 2 szt.
    Sól i pieprz do smaku.

Chrupiące bułeczki z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekroić na pół i usunąć środki i je odłożyć. Cebulę, pieczarki oczyścić, posiekać i przysmażyć na tłuszczu. Następnie ostudzić, wymieszać z pasztetem i odłożonymi środkami z bułek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Gotowym farszem nadziewać połówki bułeczek, maczać w rozmącony jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju (jak pączki) z każdej strony. Podawać najlepiej z czerwonym barszczem. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy