Chrupiąca surówka z kapusty pak choi i ogórka

4.36 (184 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Kapusta pak choi doskonale nadaje się na surówkę. Połączyłam ją z pokrojonymi ogórkami i polałam pysznym sosem z jogurtu naturalnego, majonezu i słodkiego sosu chili.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 małe główki kapusty pak choi
    2 ogórki szklarniowe (ok. 500 g)
    100 ml jogurtu naturalnego
    80 ml majonezu
    3 łyżki słodkiego sosu chili
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.36 (184 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Chrupiąca surówka z kapusty pak choi i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dzielimy na pojedyncze liście, które płuczemy i osuszamy, a następnie kroimy w paski. Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy w słupki. Mieszamy z pokrojoną kapustą i przekładamy do salaterki.
  • 2. Przygotowujemy sos: jogurt, majonez, 2 łyżki sosu chili i sok z cytryny mieszamy i przyprawiamy do smaku solą. Polewamy surówkę, a na wierzch wykładamy pozostałą łyżkę sosu chili. Surówkę podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pak-choi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować