Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna, szybka, tania surówka z czerwonej kapusty, idealna do dań obiadowych ale także jako np. dodatek to domowych burgerów.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 8 porcji:
    Główka czerwonej kapusty,
    pół dużej lub jedna mała czerwona cebula,
    sól,
    pieprz,
    cukier,
    sok z cytryny lub w zastępstwie szczypta kwasku cytrynowego,
    ok. 3 łyżek oleju rzepakowego.

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cieniutko szatkujemy. Cebulę drobniutko kroimy, jeżeli dodajemy jabłko trzemy je na dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy i chłodzimy ok. 30 min.

Porady

Do surówki można dodać jabłko starte na grubych oczkach.

Komentarze

Podobne przepisy