chrupiąca surówka pekińska z kukurydzą

5 (189 ocen)

  • 15 min

Ta chrupiąca sałatka będzie pasowała nie tylko do obiadu, ale także do domowych kebabów.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 zielonego ogórka
    mała cebula
    1 marchewka
    3 ogórki konserwowe
    2 łyżki majonezu
    mały kubeczek jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki

Chrupiąca surówka pekińska z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez i jogurt wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Kapustę zeszatkować. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach tarki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z sosem czosnkowym i odstawić na chwile, aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować