Chrupiąca surówka

0 (0 ocen)

Smaczna i zdrowa surówka

Składniki:

  • 0,5 główki małej sałaty lodowej
    1 ogórek szklarniowy
    3 łodygi selera naciowego
    Garść słonecznika
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu balsamicznego
    Sól
    Pieprz

Chrupiąca surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski.

    Ogórka obrać, odciąć końce i pokroić w półplasterki. Wrzucić do sałaty.

    Seler naciowy przekroić wzdłuż na pół (lub cztery jeśli łodygi są grube) i pokroić dość drobno. Wsypać do ogórka.

    Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Oliwę zmieszać z octem, dodać sól i pieprz. Wymieszać dokładnie. Polać warzywa i dokładnie wymieszać.

    Podawać jako surówkę do obiadu lub do mięsa z grilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy