Chrupiąca surówka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Surówka z białej kapusty do obiadu. Chrupiąca i dosyć ostra przez dodatek czerwonej cebuli.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1/4 główki białej kapusty
    1 mała czerwona cebula
    1 marchewka
    2 jabłka
    sól, pieprz cytrynowy, cukier
    2 łyżki majonezu
    łyżeczka soku z cytryny
    koperek (pęczek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Chrupiąca surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka 1. Kapustę umyć, poszatkować w długie paski, cebulę drobno pokroić. Marchewkę i jabłko zetrzeć na drobnej tarce. Koperek drobno posiekać. Wszystko lekko oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, wymieszać, odstawić na 10 minut.
  • Chrupiąca surówka 2. Surówkę doprawić cukrem (ok. pół łyżeczki) i sokiem z cytryny.
    Na koniec dodać majonez i wymieszać. Surówka jest bardzo chrupiąca (jak to z kapusty :) Spora ilość cebuli powoduje, że jest dosyć ostra,ale smaki doskonale się balansują.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować