Chrupiąca sałatka z selerem naciowym

4.51 (144 ocen)

  • 30 min

Sałatka jest bardzo zdrowa, smaczna i pożywna. Nadaje się na każda okazję. Zarówno na imieninowe przyjęcie jak i spotkania przy grillu.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 4-5 gałązek selera naciowego

    1 puszka kukurydzy konserwowej

    1 puszka ananasa konserwowego

    1 woreczek ryżu białego

    25 dkg szynki konserwowej

    1 mały gęsty jogurt naturalny

    sól, pieprz

    *ząbek czosnku (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Chrupiąca sałatka z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko, studzimy.

    Szynkę kroimy w kwadraciki, ananas jeśli jest w plastrach kroimy na kawałki, seler naciowy płuczemy i kroimy na 5mm kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy.

    Wszystkie składniki łączymy, dodajemy jogurt i przyprawy, mieszamy.

    Sałatka jest bardzo dobra, chrupiąca i przede wszystkim zdrowa.

    Jeśli lubimy opcjonalnie dodajemy zgnieciony ząbek czosnku do jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować