To kompozycja chrupiącej kalarepki, ogórków oraz rzodkiewki. Sałatka jest idealna na letnie, ciepłe dni. Całość dopełnia ser feta oraz świeży, młody groszek.
Składniki:
Składniki:
• 2 młode kalarepki,
• 3 średniej wielkości ogórki gruntowe,
• 4 rzodkiewki,
• 1/3 opakowania sera feta (niebieskie),
• 5-6 liści z zielonej sałatki,
• 5-6 młodych liści z kalarepki,
• 1/3-0,5 szklanki zielonego groszku
Chrupiącą sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Groszek gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Studzimy.
Sałatę oraz liście kalarepy kroimy na mniejsze części.
Ogórki i kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Ser kroimy w kostkę.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą.
Składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę. Całość delikatnie mieszamy. Podajemy.
Komentarze