Chrupiąca sałatka z kalarepą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Chrupiaca niskokaloryczna sałatka, albo super dodatek do mięs pieczonych lub z grilla

  • 15 min

Składniki:

  • Kalarepa, zielony ogórek, 1/2 strąka średniej czerwonej papryki, 4 - 5 małych rzodkiewek, pęczek szczypiorku, garść prażonych ziaren słonecznika, dyni i orzeszków pini, sok z cytryny - łyżka, 2 łyżki oliwy z oliwek, opcjonalnie sól

Chrupiąca sałatka z kalarepą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną ze skórki kalarepę, obrany ogórek, paprykę, rzodkiewki pokroiłam w kostke. Dodałam drobno pokrojony szczypior, sok z cytryny, oliwę z oliwek i uprażone ziarna - wymieszałam

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy