Chrupiąca marynowana papryka z czosnkiem

4.69 (255 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Któż odmówi takiej papryki do obiadu:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg papryki różnych kolorów
    1 litr wody
    1 płaska łyżka soli
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka cukru
    2 łyżki miodu
    2 główki czosnku
    kilka ziaren ziela angielskiego, gorczyca
    1 łyżeczka oleju na słoik
Wystaw ocenę:

4.69 (255 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka marynowana

Chrupiąca marynowana papryka z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić, na minutę zanurzyć we wrzącej wodzie i natychmiast przelać zimną wodą.
    Wodę, cukier, sól i miód zagotować, wlać ocet, zagotować ponownie.
    Czosnek obrać.
    Do słoików włożyć czosnek, ziele angielskie i gorczycę. Paprykę ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą. Do każdego słoika dodatkowo wlać po łyżeczce oleju. Słoiki zakręcić, pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Notka redakcyjna

PP_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować