Chrupiaca kaszanka

4.49 (178 ocen)

  • Łatwy

Karnawał to czas spotkań w gronie przyjaciół.Doskonale nadaje się wtedy na przekąskę taka kaszanka,podana z zimnym piwem .

  • Łatwy

Składniki:

  • - kaszanka: 1 kilogram
    - wędzony boczek: 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Przystawki

Chrupiaca kaszanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszankę pokroić na plastry ok. 2 cm grubości, boczek w cienkie plasterki. Plastry kaszanki owinąć boczkiem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do gorącego piekarnika, piec 10-15 min w temp. 200 st. , aż boczek się zrumieni, a kaszanka pokryje się chrupiącą skórką. Plasterki boczku, którymi owiniemy plastry kaszanki, nie będą się zsuwały w trakcie pieczenia, jeżeli całość zepnie się drewnianą wykałaczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować