chrupiąca cieciorka w ziołowej otoczce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna zdrowa przekąska idealna na każdą okazję

  • 30 min

Składniki:

  • puszka cieciorki
    łyżka oleju rzepakowego

    mieszanka przypraw: łyżeczka soli, 3 łyżki papryki słodkiej, łyżeczka papryki ostrej, łyżeczka cebuli prażonej, łyżeczka czosnku granulowanego, łyżeczka suszonej natki pietruszki, pół łyżeczki rozmarynu, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki tymianku, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, pół łyżeczki majeranku, 1/4 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiąca cieciorka w ziołowej otoczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy rozcieramy w moździerzu lub miksujemy w malakserze.
  • 2. Cieciorkę odcedzamy.
  • 3. Odcedzoną cieciorkę posypujemy mieszanką przypraw. Próbujemy do smaku. Skrapiamy olejem. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozkładamy.
  • 4. Cieciorkę pieczemy w 200 stopniach przez około 15 minut. Co około 5 minut lekko potrząsamy lub mieszamy. Tak przygotowana cieciorka świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno.

Porady

Resztę przyprawy przesypujemy do słoiczka i przechowujemy w suchym miejscu do późniejszego wykorzystania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować