CHRUPIĄCA CEBULKA

5 (176 ocen)

  • 30 min

Świetna, smaczna i szybka przekąska ,gdy postawie gorącą cebulkę na stole zaraz znika.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże cebule
    2 jajka
    1/2 szklanki bułki tartej
    szczypta soli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Chrupiąca cebulka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obierz ,pokrój na dość grube półplasterki.
    Lekko osól , odstaw na chwilę, by zmiękła.
  • 2. Jajka roztrzep.
    Krążki cebul mocz w jajku, obtocz w bułce tartej.
    Włóż do dużej ilości rozgrzanego oleju, usmaż na złoty kolor. Osącz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Olej Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować