Chrup-dogi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna chrupiąca przekąska serdecznie polecam

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Parówki (6szt.)
    Bulka tarta
    Jajko
    Olej do smażenia
    Mąka (0,5szkl.)
    Mleko (0,2szkl.)
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Chrup-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlej mleko, dodaj jajko, wsyp mąkę i dodaj troszkę soli. Całość zmiksuj mikserem. Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie.
  • 2. Następnie weź 3 parówki, przekrój każdą na dwie równe części. Każdą z części ponabijaj na patyczki do szaszłyków. A następnie zamocz w cieście, a potem do bułki tartej.
  • 3. Smaż na rozgrzanym oleju do momentu gdy bułka zmieni się na jasno-brązowy kolor.
  • 4. Zdejmij z patelni, poczekaj aż wystygnie i możesz śmiało jeść
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować