Chrrrupiący schabowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wspaniała alternatywa dla nudnego schabowego ;)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby:
    2 plastry schabu
    1 op. suszonych ziemniaków
    Panierka:
    1 jajko
    ok. 50g płatków kukurydzianych
    Sól, pieprz
    Do puree:
    1 łyżka masła
    Surówka:
    1/4 kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    1 łyżeczka sosu sojowego
    2 łyżeczki octu balsamicznego
    1 łyżeczka cukru
    Sól, pieprz

Chrrrupiący schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone ziemniaki wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 25minut. W międzyczasie rozbijamy kotlety, przyprawiamy je i maczamy w jajku z dwóch stron i następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które lekko miażdżymy (najlepiej w woreczku foliowym). Smażymy z obu stron na rumiano. Po odcedzeniu ziemniaków dodajemy masło i porządnie je rozgniatamy. Kapustę pekińską kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy przyprawy i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy