Chorizo z kurczakiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić w pół-talarki, przełożyć na patelnię i smażyć, dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (przyprawioną papryką mieloną, pieprzem, solą- można dodać przyprawę do kurczaka), jak kurczak się trochę podsmaży dodać czosnek oraz cebulę
2.Dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę. Sparzyć skórkę pomidora.
3.W szklance rozpuścić kostkę bulionową. Pokroić pomidora i dodać do całości. W tym momencie można dodać pół szklanki wina. Kiedy wino się wygotuje wsypać ryż, a następnie wlać rozpuszczoną kostkę rosołową oraz jeszcze 2 szklanki wody. Gotować aż ryż będzie miękki (około 15 minut). Na koniec dodać ulubione zioła.
4.Porcja dla 4 osób.
Porady
Dla lepszego efektu na talerzy, warto zastosować czerwoną paprykę
Komentarze