CHOINKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO I MASY KRÓWKOWEJ

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Taka choinka fajnie zaprezentuje się na świątecznym stole.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2x ciasto francuskie,
    pół puszki masy krówkowej czekoladowej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z kremem

Choinka z ciasta francuskiego i masy krówkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeden blat ciasta wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy masą krówkową.

    Następnie przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy.

    Z przygotowanego ciasta wycinamy choinkę, boki nacinamy na około 1 cm i skręcamy.

    Z pozostałości ciasta robimy foremkami kształty. Ja zrobiłam gwiazdki i ułożyłam kilka na choince.

    Przygotowaną choinkę pieczemy 30 minut w 175 stopniach na złoty ładny kolor.

    Ozdabiamy według własnego uznania. Ja polałam rozpuszczoną białą czekoladą i posypałam kolorowymi drażetkami.

    Smacznego ;)

Porady

Choinkę można udekorować według własnego uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować