Chocolate fudge cake

0 (0 ocen)

Wykwintny deser dostępny dla każdego! Wspaniały na spotkania rodzinne,ze znajomymi ale także jako dodatek do eleganckiej kolacji.

Składniki:

  • 45dag ciemnej czekolady
    30 dag masła
    6 jajek
    6 łyżek miodu
    40 dag cukru pudru
    6 dag wiórków kokosowych
    30 dag mąki

    Glazura: 20dag ciemnej czekolady, 5dag masła

Chocolate fudge cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaj czekoladę,przełóż do metalowej miseczki,dodaj masło.Stop w kąpieli wodnej. Przestudź,dodaj jaka i miód, wymieszaj. Połącz cukier z wiórkami i mąką, dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj i wypełnij formę. Wcześniej posmaruj ją masłem i wysyp mąką. Piecz 35 minut w temp. 180 st.C. Wyjmij i ostudź. Przygotuj glazurę. Posiekaj czekoladę i stop razem z masłem w kąpieli wodnej. Pokryj ciasto glazurą. Krój na porcje gdy czekolada zastygnie. Najlepiej smakuje podane z lodami śmietankowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy