Chmurka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To ciasto było moim pierwszym słodkim kulinarnym eksperymentem

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 2 opakowania herbatników
    Ser:
    - 400 g serka homogenizowanego wanilinowego
    - 2 galaretki cytrynowe
    - 250 ml śmietany kremówki
    Krem:
    - masa krówkowa
    - masło
    Dekoracje:
    - 250 ml śmietany kremówki
    - kokos
    - wiórki czekoladowe
    - kolorowe kuleczki itp.

Chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Blachę wykładamy herbatnikami
    2. Z masy krówkowej i masła ucieramy krem, następnie ½ kremu wykładamy na herbatniki i wkładamy do lodówki
    3.W 250 ml. wody roztapiamy galaretki-studzimy.250 ml kremówki ubijamy „na puszysto”, dodajemy serek homogenizowany i galaretkę – całość miksujemy, wykładamy na krem i wkładamy do lodówki do zastygnięcia
    4.Drugą połowę kremu wykładamy na zastygniętą masę serową i przykrywamy herbatnikami
    5.Ubijamy na sztywno kremówkę, wykładamy na herbatniki i dekorujemy wiórkami kokosowymi, czekoladowymi oraz kolorowymi kuleczkami itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy