chlrb pszenno-żytni z ziarnami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Chleb jest pyszny i chrupiący miedzy innymi za sprawą pestek dyni.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - maki pszennej: 1 kilogram
    - mąki żytniej: 4 łyżki
    - pestki dynii: 1 szklanka
    - lnu: 0.5 szklanki
    - maku: 4 łyżki
    - płatki owsiane: 5 łyżek
    - sól: 3 łyżeczki
    - cukier: 3 łyżeczki
    - drożdże: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlrb pszenno-żytni z ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszaj z cukrem.Mąkę pszenną,żytnią,pestki dyni,len,mak,płatki owsiane i sól wsyp do miski.Dodaj drożdże.Cały czas wyrabiając,wlewaj około 3 szklanki ciepłej wody.
  • 2. Prostokątną blachę natłuść.Wlej masę ,wymieszaj w blaszce drewnianą łyżką.Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce ( na około 40 minut).Blachę włóż do nagrzanego piekarnika,piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować