Chłopski gulasz

0 (0 ocen)

Syty gulasz z białej fasoli z dodatkiem warzyw i mięsa.

Składniki:

  • 500g. drobnej białej fasoli
    500g. pieczarek
    300g. słoniny wojskowej w przyprawach
    2 kiełbasy śląskie
    2 cebule
    4 ogórki konserwowe
    190g. koncentratu pomidorowego( 1 mały słoiczek)
    2 łyżki pasty chili (ew.sosu chili)
    2 łyżki masła 82%
    1 łyżka papryki wędzonej
    1 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka soli czosnkowej
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Chłopski gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie.
    Na drugi dzień przełożyć ją do garnka wraz z wodą w której się moczyła , gotować do miękkości z dodatkiem masła.
  • smażenie 2. Obrane pieczarki , cebulę ,ogórki, słoninę oraz kiełbasę pokroić w kostkę.
    Rozgrzać patelnię , podsmażyć słoninę.
    Gdy wytopi się tłuszcz dodać kiełbasę oraz cebulę , do podsmażonych składników dołożyć pieczarki z ogórkami.
    Smażyć całość do odparowania płynu co jakiś czas mieszając.
  • 3. Zawartość patelni przełożyć do fasoli , dodać koncentrat pomidorowy , pastę chili , oraz przyprawy.
    Całość wymieszać , zostawić na wolnym ogniu kolejne 5 min od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować