Chłopska patelnia z kiełbasą, cebulą, papryką i pieczarkami

4.5 (198 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Ta rumiana, mocno przysmażona kiełbasa w pysznym sosie, zjedzona prosto z patelni to kulinarne marzenie każdego faceta:). Treściwe i sycące. Pamiętajmy o wyborze dobrej jakości kiełbasy!

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500g wędzonej kiełbasy,
    3 papryki: żółta, zielona i czerwona
    300g pieczarek
    2 duże cebule
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chłopska patelnia z kiełbasą, cebulą, papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę przecinamy wzdłuż i nacinamy. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę w piórka a pieczarki w plastry.
  • 2. Kiełbasę podsmażamy na dużym ogniu na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Zdejmujemy ją z patelni. Na pozostały tłuszcz przekładamy warzywa, podsmażamy 5-10 minut. Zalewamy szklanką wody, dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną, około 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i kiełbasę. Dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować