Chłopska patelnia

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chłopska patelnia,czyli jajecznica na bogato, usmażona na wędzonym boczku, kiełbasie chorizo, cebuli, pieczarkach i pomidorze.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jaja kurze 2 szt.
    wędzony boczek 2 plastry pokrojone w kostkę
    kiełbasa chorizo 5 cm pokrojona w plasterki
    pieczarki 1 szt. duża pokrojona w plasterki
    cebula 1 szt. pokrojona w pół plastry
    papryczka jalapeno 1 szt. pokrojona w plasterki
    pomidor 1 szt.
    natka pietruszki
    tłuszcz do smażenia

    Przyprawy:

    sól
    pieprz ziołowy
    czosnek suszony 0,5 łyżeczki
    kumin do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Chłopska patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłopska patelnia. 1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy wędzony boczek z cebulą, kiełbasą chorizo, pieczarkami i papryczką jalapeno. Smażymy do miękkości pieczarek, oraz do zarumienienia się pozostałych składników. Dodajemy pokrojonego pomidora, doprawiamy wszystkimi przyprawami i smażymy aż pomidor puści sos, kilkakrotnie mieszamy.
  • Chłopska patelnia. 2. Na koniec smażenia wbijamy 2 jajka oraz posypujemy pokrojoną natką pietruszki, delikatnie mieszamy tak żeby nie uszkodzić żółtek. Gotową jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowego wypieku chlebem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować