Chłodnik z żółtego arbuza z jogurtem i miętą

0 (0 ocen)

Idealny na gorące letnie dni

Składniki:

  • 1/2 małego żółtego arbuza
    3 łyżki cukru pudru
    2-3 łyżki soku z cytryny
    5-6 łyżek jogurtu naturalnego
    kilka listków świeżej mięty

Chłodnik z żółtego arbuza z jogurtem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z dobrze schłodzonego arbuza wydrążyć miąższ, rozdrobnić go, usunąć pestki i zmiksować w blenderze. Dodać do tego cukier puder i sok z cytryny.
    Przelać na talerz i dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego. Udekorować kilkoma listkami świeżej mięty.

Porady

Arbuza dobrze schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Cukier puder można zastąpić miodem.

Komentarze

Podobne przepisy