Chłodnik z melona i borówek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób

Idealna zupa lub deser na upalne dni

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 dużego melona miodowego (mój miał ok. 1,5 kg)
    miód do smaku
    szczypta mielonego imbiru
    cynamon
    2 garście borówki amerykańskiej

Chłodnik z melona i borówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki opłukać, osuszyć.
    Schłodzonego melona umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżką usunąć gniazdo nasienne.
    Z jednej ćwiartki wykroić specjalną łyżeczką małe kuleczki (lub pokroić w kostkę), drugą ćwiartkę i pozostały miąższ pokroić w kostkę.
    Dodać do niego miód, imbir i cynamon, zmiksować na gładką piankę.
    Mus rozlać do miseczek, przybrać kulkami melona i borówką, oprószyć cynamonem.
    Podawać od razu, zanim się ogrzeje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy