Chłodnik z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Chłodniki robię rzadko ale jak już zrobię to znika migiem . Ja lubię jeść zaraz po ugotowaniu córką i mąż chłodny :) Można dogodzić jednym i drugim :)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    3 Buraki ugotowane osobno i z miksowane

    4 jaja ugotowane na twardo

    śmietana 30% 200 ml

    czosnek 4 ząbki sprasowany

    posiekany pęczek botwinki

    sól cytrynowa do smaku Royal Brand

    pieprz biały mielony Kamis do smaku

    ziele angielskie 3 szt Kamis

    listek laurowy 3 szt Kamis

Chłodnik z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik z jajkiem 1. Ugotowałam buraczki zmiksowane z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego . W trakcie gotowania dodałam sprasowany czosnek i szczyptę soli cytrynowej .Botwinkę włożyłam posiekaną drobno .Gotowałam na małym ogniu z 15 minut i zalałam śmietaną . Zamieszałam i gotowe . Ugotowałam jaja . Pokroiłam je i wkładałam do miseczki zalewałam i podawałam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy