Chłodnik z czerwonej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający chłodnik, w sam raz na upalne dni.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czerwona porzeczka 300 g,
    cukier 4 łyżki,
    cukier waniliowy 1 łyżka,
    jogurt naturalny 400 ml,
    śmietana 30% 100 ml,
    biszkopty wy uznania,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki umyć, oczyści i przełożyć do garnka. Dodać cukier oraz cukier waniliowy. Całość zalać szklanką wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 2 minuty. Zupę ostudzić, na następnie zblendować i przetrzeć przez sito aby usunąć ziarenka. Dodać jogurt naturalny oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.
    Chłodnik podawać z biszkoptami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować