Chłodnik z botwinki z rzodkiewką i szczypiorkiem

4.5 (167 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyjątkowa zupa - bo na zimno - robiłam pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pęczek botwinki
    7 rzodkiewek
    szczypiorek
    200ml jogurtu greckiego
    100 ml śmietany 18%
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka octu
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik z botwinki z rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę dokłądnie oczyścić, umyć.
  • 2. Pokroić drobno.
  • 3. 250 ml wody zagotować z solą i octem, dodać botwinkę. Gotować do miękkości.
  • 4. Przestudzić.
  • 5. Dodać jogurt, śmietanę, posiekany szczypiorek i umyte,pokrojone w kostkę rzodkiewki. Doprawić.

Porady

Wyśmienicie smakuje mocno schłodzony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować