Chłodnik z botwinką i jajkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na chłodnik.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny
    1 pęczek botwinki
    2 małe buraczki
    1 ogórek
    1 pęczek rzodkiewki
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek koperku
    4 jajka ugotowane na twardo
    sok z cytryny
    cukier do smaku
    sól, pieprz

Chłodnik z botwinką i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Botwinę posiekać, buraki obrać, zetrzeć na tarce i ugotować w małej ilości wody (powinna tylko przykryć buraczki). Dodać sok z cytryny i odstawić do ostygnięcia. Koperek i szczypiorek opłukać, posiekać. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobna kostkę. Warzywa i zioła wymieszać z jogurtem. Chłodnik przyprawić do smaku, wstawić do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy