Chłodnik twarogowy z rzodkiewką, smażoną cebulką i włoskimi orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Taki chłodnik często robiła moja mama,więc jest to mój smak z dzieciństwa.Chłodnik z takich składników jest dla mnie bardzo smaczny no i przede wszystkim zdrowy.

  • 30 min

Składniki:

  • 600 ml maślanki

    100 ml śmietany 18%

    duży pęczek rzodkiewek

    niecałe pół szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów

    pęczek koperku

    200 g sera białego chudego

    szczypiorek

    jajka ugotowane na twardo

    1 cebula

    sól ,pieprz ewentualnie sok z cytryny do smaku.

Chłodnik twarogowy z rzodkiewką, smażoną cebulką i włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślankę połączyć ze śmietaną i rozdrobnionym serem ,następnie dodać startą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę,drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę ,orzechy oraz poszatkowany koperek i szczypiorek.Przyprawić solą i pieprzem.Delikatnie wymieszać .Schłodzić w lodówce.

    ...Przed podaniem udekorować,podać z cząstkami jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2016

Komentarze

Podobne przepisy