Taki chłodnik często robiła moja mama,więc jest to mój smak z dzieciństwa.Chłodnik z takich składników jest dla mnie bardzo smaczny no i przede wszystkim zdrowy.
30 min
Składniki:
600 ml maślanki
100 ml śmietany 18%
duży pęczek rzodkiewek
niecałe pół szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów
Chłodnik twarogowy z rzodkiewką, smażoną cebulką i włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Maślankę połączyć ze śmietaną i rozdrobnionym serem ,następnie dodać startą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę,drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę ,orzechy oraz poszatkowany koperek i szczypiorek.Przyprawić solą i pieprzem.Delikatnie wymieszać .Schłodzić w lodówce.
...Przed podaniem udekorować,podać z cząstkami jajka.
Komentarze