Chłodnik truskawkowo-arbuzowy z miętą

4.99 (164 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Słodziutkie truskawki,kawałek arbuza i orzeźwiająca mięta połączone z kefirem czy jogurtem naturalnym stworzą doskonały chłodnik. Podczas upałów idealnie ugasi pragnienie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml kefiru
    500 g truskawek
    kawałek arbuza
    garść świeżej mięty
    1-2 łyżki miodu
    kilka kostek lodu
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik truskawkowo-arbuzowy z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i pozbawione szypułek truskawki zmiksować z kefirem,arbuzem,listkami mięty i kostkami lodu. Dosłodzić miodem wedle uznania.
    Chłodnik rozlać na porcje,posypać płatkami migdałów,ozdobić listkami mięty i truskawką.

Porady

Za sprawą kostek lodu od razu uzyskamy odpowiednią temperaturę chłodnika więc nie ma potrzeby wstawiania go do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Kefir Mięta Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować