Chłodnik szpinakowy z zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

Chłodniki bardzo mi posmakowały a to przepis na jeden z moich ulubionych.

Składniki:

  • 400g świeżego szpinaku (pęczek)
    2 ząbki czosnku
    1/2 ogórka
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    1/2 pęczka koperku
    2 szklanki maślanki
    sól, pieprz
    1 łyżka oleju

Chłodnik szpinakowy z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Studzimy.
  • 2. Ogórka obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek i szczypiorek siekamy.
  • 3. W blenderze miksujemy szpinak z maślanką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Dodajemy ogórka, szczypior i koper, mieszamy.
  • 5. Chłodzimy w lodówce. Podajemy z jajkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
chłodnik