Chłodnik porzeczkowy z ryżem i bezami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo aromatyczna,, orzeźwiająca letnia zupa z bezami.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 szklanki czarnej porzeczki
    • 4 szklanki wody
    • 1/2 szklanka cukru
    • cukier waniliowy
    • 1 szklanka ugotowanego ryżu
    • 1 mały naturalny jogurt
    • kilka gotowych bezików

Chłodnik porzeczkowy z ryżem i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Czarną porzeczkę zagotować z wodą, przestudzić i zmiksować, po czym przetrzeć przez sitko.
    • Dodać cukier i cukier waniliowy, ugotowany ryż, jogurt i ponownie zmiksować.
    • Schłodzić i podawać z bezami.

Porady

Nie w sezonie można użyć mrożonych porzeczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy