Chłodnik arbuzowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Idealny na upalne letnie dni

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 duże ogórki zielone,
    - 400 g arbuza,
    - duży jogurt naturalny ( ewentualnie kefir)
    - pieprz, sól,
    - 2 łyżki soku z cytryny,
    - listki świeżej mięty,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Chłodnik arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ogórki i arbuza zetrzeć na tartce. Dodać jogurt i przyprawy ( również miętę) Odstawić na min 3 h do lodówki.Podawać udekorowane listami mięty.

Porady

Ogórka i arbuza można również zmiksować. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę miodu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować