Chłodnik ogórkowo-szpinakowy na jogurcie

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Latem,kiedy jest gorąco taki chłodnik będzie wybawieniem.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duży jogurt naturalny (400ml)
    garść świeżego szpinaku
    2 średnie świeże ogórki
    kilka rzodkiewek
    pęczek koperku
    ząbek czosnku
    sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik ogórkowo-szpinakowy na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki wraz ze skórą i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szpinak drobno posiekać.
    Warzywa połączyć z jogurtem,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowy chłodnik wstawić minimum na godzinę do lodówki by smaki się przegryzły. Chłodnik podzielić na dwie porcje i udekorować plasterkami rzodkiewki,ogórka i posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Rzodkiewka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować