Chłodnik na letnie upały

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jest to idealna zupa na gorące dni. Łatwa w przygotowaniu, zdrowa i bardzo smaczna ! polecam :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 jogurty naturalne o pojemności 400 ml
    pęczek rzodkiewki
    1/2 ogórka zielonego
    1/2 pęczek koperku
    pół średniej młodej cebulki
    4 jajka
    1 opakowanie barszczu czerwonego instant
    pieprz, sól

Chłodnik na letnie upały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Barszcz instant zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy do ostygnięcia. W tym samym czasie gotujemy jajka na twardo.
    Kroimy rzodkiewki, ogórka, koperek cebulkę.
  • Chłodnik na letnie upały 2. Ostudzony barszcz wlewamy do jogurtu, dokładnie mieszamy.
    Dodajemy skrojone wcześniej warzywa.
    Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
    Podajemy z ugotowanymi jajami.

Porady

Do chłodnika możemy dodać ser feta, wtedy należy mniej dosolić zupę. Będzie bardziej sycąca.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy