Chłodnik dyniowo-malinowy z migdałami

0 (0 ocen)

Dynia świetnie smakuje zarówno na słodko jak i na słono. Prócz walorów smakowych cenie ją sobie przede wszystkim za cudownych właściwości prozdrowotne. Dynia jest niskokaloryczna, działa przeciwzapalnie na nasz organizm, poprawia trawienie i bogata w niezwykle cenny barwnik beta karoten.

Składniki:

  • -pół kg dyni hokkaido
    -szklanka malin
    -łyżka płatków migdałów
    -łyżka miodu
    -3/4 szklanki wody

Chłodnik dyniowo-malinowy z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -dynię dokładnie myjemy i kroimy na kawałki
    -wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 30 min w 200C i studzimy
    -dynię oraz maliny wkładamy do malaksera, zalewamy wodą i dokładnie blendujemy
    -chłodnik posypujemy płatkami migdałów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy