Chłodnik buraczkowo-rzodkiewkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny chłodnik.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl maślanki naturalnej
    200 g jogurtu naturalnego greckiego
    pęczek rzodkiewek
    3 łyżki koncentratu barszczu czerwonego
    2 czubate łyżki ćwikły z chrzanem
    sól, pieprz

Chłodnik buraczkowo-rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy i osuszamy a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski wlewamy maślankę i dodajemy do niej jogurt, mieszamy. Następnie dodajemy koncentrat barszczu czerwonego, starte na tarce rzodkiewki i ćwikłę z chrzanem, mieszamy razem. Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy